0800757887
Продовжити покупки
Кошик
  • Крок 1. Список товарів
  • Крок 2. Оформлення товару

    Ваші дані

    Спосіб оплати

    ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СІБА УКРАЇНА»
    р/р UA453006580000026007013100497 у банку АТ "ПІРЕУС БАНК МКБ",
    03040, місто Київ, вул.Васильківська, будинок 2А, офіс 3А, тел.: 0800219111,
    код за ЄДРПОУ 41537223, ІПН 415372226503

    Спосіб доставки


    Вартість доставки

    Безкоштовно

    За цінами перевізника.

    За цінами перевізника

    Ми отримали Вашу заявку і зв'яжемося з Вами найближчим часом!

Як приготувати гарячий шоколад у домашніх умовах?

Як приготувати гарячий шоколад у домашніх умовах?

Вирішили порадувати себе затишком і теплом? Гарячий шоколад у домашніх умовах найкраще створить комфортну і теплу атмосферу в домі. Смачний напій можна приготувати легко та швидко. І для цього зовсім не знадобляться спеціальні прилади.

Зробити гарячий шоколад можуть як гурмани та кулінарні майстри, так і новачки. Для створення смачного напою вже існує багато рецептів. Проте кожен може придумати і свій особливий. Для покращення смаку напою можна до нього додавати різні інгредієнти, постійно змінюючи смак та аромат. А заварювати гарячий шоколад правильно допоможе інформація, зібрана в цій статті.

Класичний гарячий шоколад: перевірений рецепт

Щоб приготувати класичний гарячий шоколад, знадобляться прості та доступні інгредієнти:

  • 2 ст. ложки какао-порошку;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • 250 мл молока;
  • 1 плитка темного шоколаду (близько 90 г).

Спосіб приготування:

  1. Змішайте какао і цукор у невеликій каструлі.
  2. Додайте трохи молока і добре розмішайте.
  3. Влийте решту молока, поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння.
  4. Додайте поламаний шоколад і варіть до його повного розчинення. Важливо постійно помішувати вміст, щоб напій не підгорів і не втратив свій смак і аромат.

Цей простий рецепт гарячого шоколаду підійде для будь-якого випадку. Напій насичений, густий і дуже ароматний. На приготування таких ласощів піде кілька хвилин, а результат перевершить усі очікування. Головне - підібрати якісний шоколад із великою місткістю какао.

Простий рецепт гарячого шоколаду в мікрохвильовці

Якщо немає часу варити напій на плиті, можна приготувати гарячий шоколад у домашніх умовах за допомогою мікрохвильовки.

Інгредієнти:

  • 250 мл молока;
  • 2 ч. ложки какао-порошку;
  • 1-2 ч. ложки цукру;
  • 30-40 г темного шоколаду (за бажанням);
  • дрібка солі.

Приготування:

  1. Змішайте какао, цукор і сіль у кухлі.
  2. Додайте трохи молока і ретельно розмішайте до однорідності.
  3. Влийте решту молока і поставте кухоль у мікрохвильовку на 1,5-2 хвилини за середньої потужності.
  4. Дістаньте, додайте шоколад і перемішайте до повного розчинення.
  5. За необхідності підігрійте ще 20-30 секунд.

Готовий напій можна прикрасити збитими вершками або посипати корицею для аромату й естетичної привабливості.

Гарячий шоколад на воді - легкий і корисний варіант

Іноді люди не вживають молочні продукти з тієї чи іншої причини. Або ж просто не люблять молоко. У таких випадках можна приготувати гарячий шоколад на воді. Це дасть змогу зменшити калорійність напою за збереження всіх його ключових властивостей. Знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 ст. ложки какао;
  • 200 мл води;
  • 1 ст. ложка меду або цукру;
  • дрібка кориці за бажанням.

Приготування:

  1. Закип'ятіть воду.
  2. Додайте какао і ретельно перемішайте.
  3. Підсолодіть за смаком.
  4. За бажання додайте спеції.

Напій гарячий шоколад у домашніх умовах за таким рецептом виходить легким. Однак його смак буде багатим і вишуканим.

Що можна додати в гарячий шоколад: 5 цікавих ідей

Оригінальні компоненти внесуть у напій особливі тонкі нотки, які гідно оцінять гурмани. Ось деякі можливі варіанти:

  1. Гострий перець чилі. Ідеально підходить для любителів пікантного смаку. Легка гострота і зігрівальний ефект особливо актуальні в холодну пору року.
  2. Цедра апельсина. Додасть цитрусової нотки, наповнить напій фруктовим ароматом. Апельсинова цедра чудово поєднується з темним шоколадом, особливо якщо напій готується на молоці.
  3. Свіжа м'ята. Освіжить смак, додасть впевненості та спокою. М'ята гармонує з шоколадом, додає напою прохолоди та м'якого трав'яного аромату.
  4. Кориця або ваніль. Класика жанру. Кориця робить шоколад прянішим і ароматнішим, а ваніль - ніжнішим і солодкуватим. Це чудовий домашній напій для будь-якого випадку.
  5. Збиті вершки. Підходять для прикраси та кремової текстури. Пишна "шапка" зі збитих вершків робить напій ніжнішим. Зверху його можна посипати какао-порошком, тертим шоколадом, корицею або навіть подрібненими горішками.

Також можна використовувати інгредієнти для кави. Вони відмінно поєднуються з шоколадом. В інтернет-магазині Alta-kava ви знайдете безліч цікавих добавок і спецій.

Як приготувати напій з готової суміші?

Багато хто воліє використовувати готові суміші. І не дарма. Це дуже зручно. Але щоб напій вийшов смачним, важливо його правильно заварювати. Рекомендації, як заварювати гарячий шоколад-порошок:

  1. Дотримуйтесь інструкції на упаковці.
  2. Використовуйте гаряче (не кипляче) молоко або воду.
  3. Добре перемішуйте, щоб не було грудочок.
  4. Для густоти можна додати трохи крохмалю або справжнього шоколаду.

Обирайте якісні інгредієнти для напою. Це впливає на його кінцевий смак.

Ще один цікавий рецепт

Справжній гарячий шоколад зазвичай подається в чашці. Його густа текстура і насичений смак роблять напій особливо бажаним у холодну пору року. Хоча багато хто із задоволенням вживає ласощі і в період міжсезоння, і влітку.

Такий напій можна назвати справжнім антидепресантом. Він бадьорить, покращує настрій і працездатність. А в деяких випадках дає змогу розслабитися, помріяти і вибудувати плани на майбутнє.

Як приготувати справжній гарячий шоколад? Вам знадобляться:

  • темний шоколад (від 70% какао);
  • жирні вершки або незбиране молоко;
  • дрібка солі.

Розтопіть шоколад у вершках на водяній бані та додайте трохи солі. Уже за кілька хвилин можна насолоджуватися автентичним смаком.

Чому варто зварити гарячий шоколад вдома?

Такі ласощі без проблем можна замовити в будь-якій кав'ярні. Однак, як правило, вибір ароматів обмежений. Приготування вдома має багато плюсів:

  1. Ви контролюєте склад напою.
  2. Можна експериментувати з інгредієнтами.
  3. Дешевше, ніж у кав'ярні.
  4. Ви отримуєте задоволення від самого процесу.

Як удома зробити гарячий шоколад? Зварити його може кожен. Це просто, смачно та корисно. Ви можете вибрати класичний варіант, приготувати гарячий шоколад на воді або додати незвичайні спеції. Використовуйте різноманітні інгредієнти для кави, експериментуйте, додавайте свої компоненти. У результаті ви отримаєте ідеальний напій.

Гарячий шоколад у домашніх умовах стане вашою родзинкою, якою можна здивувати рідних, близьких і гостей. А головне - щоразу можна створювати унікальний смак, розкриваючи по-новому такий звичний усім гарячий шоколад.

Обсмажування кави: ступені, смак, відмінності

Обсмажування кави: ступені, смак, відмінності

На смак готового кавового напою впливає безліч чинників. Серед них сорт зерен кави, місце їхнього зростання і, звісно ж, обсмажування...

Як вибрати інгредієнти для кавових і вендингових апаратів

Як вибрати інгредієнти для кавових і вендингових апаратів

Хороший чорний чай або густий гарячий шоколад забезпечують чудовий настрій, але замінити чашку кави, що бадьорить, вранці вони не можуть...

Чим відрізняється арабіка від робусти

Чим відрізняється арабіка від робусти

Зерна арабіки та робусти - це два основних види, які складають основу всієї кавової індустрії. Комусь вони можуть здатися абсолютно...